Blomsterfält i Kalifornien

Blomsterfält i Kalifornien
En man tar en bild en av sin son som gladeligen poserar mitt bland blommorna i Carlsbad, norr om San Diego, Kalifornien i april 2007. (Foton: Gabriel Bouys)

De här underbara blomsterfälten är öppna för allmänheten från den 3 mars till 13 maj med olika evenemang och familjearrangemang såsom visningsturer på en traktor för hela familjen eller promenader på egen hand bland de finaste ranunkelblommorna i världen. Tecolote Giant heter denna ranunkelsort (en slags jättesmörblomma) som växer på Flower Fields i Carlsbad, norr om San Diego i Kalifornien. Det finns också en stor rosenträdgård, All American Rose Garden. Blomningsperioden är sex till åtta veckor per år. Flower Fields är det enda kommersiella ranunkelfältet i världen över som håller öppet för allmänheten.

Ranunculus, smörblomma eller ranunkel är en av de populäraste rabatt- och snittblommorna, men den är också för det mesta giftig i varierande grad oavsett sorten. Den innehåller hud- och slemhinneirriterande ämnen. Blomsterlökrna bör planteras i stora grupper för vackraste effekt. Den passar självklart också i balkong- och blomlådor.

Mer info finns på:

http://www.theflowerfields.com/

http://www.bakker.se


Vallmoblommor syns i förgrunden på blomsterfältet i Carlsbad.

Vallmoblommor syns i förgrunden på blomsterfältet i Carlsbad.


Besökare går mitt i ranunkelblomsterfältet.

Besökare går mitt i ranunkelblomsterfältet.

Gilla oss på Facebook!