Beckham – Ecuador: 1 – 0

Beckham – Ecuador: 1 – 0
Englands mittfältare David Beckham kramas om av försvararen Ashley Cole efter det avgörande ett-noll-målet mot Equador. (Foto: AFP/VALERY HACHE)

Vad är en bal på slottet? Småtråkig, urtrist och… alldeles, alldeles underbar!
 
Första halvlek mellan England och Ecuador bjöd verkligen inte på något skönspel. Även om England hade något mer bollinnehav skapades få verkligt kvalificerade chanser. Samtidigt hade mittbackarna Rio och Terry problem både i luften och i närkamperna där de kom sent in mot de ecuadorianska anfallarna. Rooney kämpade och slet, men fick få bollar att jobba med. Frank Lampard uppträdde fortsatt osäkert. Samtidigt spelade Ecuador säkert, höll samman lagdelarna väl, och när engelsmännen blev alltmer stillastående ju längre halvleken led var det nästan som om spelet helt somnade in.

När det gäller chanser hade Ecuador en farlig ribbträff i inledningen som faktiskt kunde resulterat i ett ledningsmål. Med Beckham i laget kan varje frispark bli en farlighet och en skruvad frispark över den ecuadorianska muren som gick någon meter utanför mål var kanske Englands bästa chans i första halvlek.
 
Den andra halvleken började lika oinspirerat som den första, men efter femton minuter fick England en frispark och den här gången hade Beckham siktat in sig. Frisparken var fantastiskt vacker och nästan en repris av frisparken i den första halvleken, med den viktiga skillnaden att den här gången smet den in via vänstra stolpen in i mål.

Efter ledningsmålet vaknade engelsmännen med förnyat självförtroende till liv och Wayne Rooney, som fick spela full tid den här gången, var verkligen inspirerad. Med underläge 0 – 1 var Ecuador tvingade att satsa framåt, vilket man hade mycket problem med. Kanske var tröttheten en bidragande faktor för det hände inte speciellt mycket.

Sammanfattningsvis kan man säga att det var en småtråkig, ja urtrist åttondelsfinal, men Beckhams frispark, den var alldeles, alldeles underbar!

Gilla oss på Facebook!