loadingGrytor kan även dem innehålla många olika saker. Arkivbild. (Foto: 
Janerik Henriksson/TT)
Grytor kan även dem innehålla många olika saker. Arkivbild. (Foto: Janerik Henriksson/TT)
Inrikes

Bästa budgetmaten - experten tipsar

Epoch Times

Slutet av januari är för många årets fattigaste period, något som kan kräva att man lagar billig och bra mat.

Mischa Billing, lektor i måltidskunskap och jurymedlem i Sveriges mästerkock, tipsar om den billigaste och bästa maten.

Soppor

– Det finns otroligt många goda billiga soppor att göra. Broccoli, purjolök och potatis och minestronesoppa är bara några exempel. Ärtsoppa tycker jag också är otroligt gott.

Soppa är ett bra alternativ. Arkivbild. (Foto: Janerik Henriksson/TT)

Soppa är ett bra alternativ. Arkivbild. (Foto: Janerik Henriksson/TT)

Grytor

– Grytor kan man göra många varianter av, och lägga ner det man har. Kalops och andra köttgrytor är ju både gott och billigt.

Ugnsbakat

– Ugnsbakad falukorv är ett annat tips, gärna med béchamelsås och riven pepparrot eller ugnsbakad med katrinplommon och tomat.

Risrätter

– Risotto är en typisk bra rätt som är lätt att varierar. En vällagad svamprisotto är en stor favorit.

Rotfrukter och grönsaker

– Billiga rotfrukter och grönsaker kan man komma långt på. Bönor och ärter lagad med inspiration från Indien är både kryddigt gott och vackert.

Pasta kan kombineras på många sätt. Arkivbild. (Foto: Janerik Henriksson/TT)

Pasta kan kombineras på många sätt. Arkivbild. (Foto: Janerik Henriksson/TT)

Pasta

– Ett billigt alternativ som går att kombinera med fantastiskt mycket.

Långkok

– Långkok går att laga för en liten peng och de blir smakrika. Du får mycket mat och det räcker fint till såväl middag som fina lunchlådor.

Rensa

– Ta tillfället i akt och rensa ut skafferi, frys och kyl. Mycket kan kombineras till goda måltider. Det är rent slöseri att matvaror står och blir gamla för att de blivit bortglömda.

(TT)

Mest lästa

Rekommenderat

loadingGrytor kan även dem innehålla många olika saker. Arkivbild. (Foto: 
Janerik Henriksson/TT)
Grytor kan även dem innehålla många olika saker. Arkivbild. (Foto: Janerik Henriksson/TT)
Inrikes

Bästa budgetmaten - experten tipsar

Epoch Times

Slutet av januari är för många årets fattigaste period, något som kan kräva att man lagar billig och bra mat.

Mischa Billing, lektor i måltidskunskap och jurymedlem i Sveriges mästerkock, tipsar om den billigaste och bästa maten.

Soppor

– Det finns otroligt många goda billiga soppor att göra. Broccoli, purjolök och potatis och minestronesoppa är bara några exempel. Ärtsoppa tycker jag också är otroligt gott.

Soppa är ett bra alternativ. Arkivbild. (Foto: Janerik Henriksson/TT)

Soppa är ett bra alternativ. Arkivbild. (Foto: Janerik Henriksson/TT)

Grytor

– Grytor kan man göra många varianter av, och lägga ner det man har. Kalops och andra köttgrytor är ju både gott och billigt.

Ugnsbakat

– Ugnsbakad falukorv är ett annat tips, gärna med béchamelsås och riven pepparrot eller ugnsbakad med katrinplommon och tomat.

Risrätter

– Risotto är en typisk bra rätt som är lätt att varierar. En vällagad svamprisotto är en stor favorit.

Rotfrukter och grönsaker

– Billiga rotfrukter och grönsaker kan man komma långt på. Bönor och ärter lagad med inspiration från Indien är både kryddigt gott och vackert.

Pasta kan kombineras på många sätt. Arkivbild. (Foto: Janerik Henriksson/TT)

Pasta kan kombineras på många sätt. Arkivbild. (Foto: Janerik Henriksson/TT)

Pasta

– Ett billigt alternativ som går att kombinera med fantastiskt mycket.

Långkok

– Långkok går att laga för en liten peng och de blir smakrika. Du får mycket mat och det räcker fint till såväl middag som fina lunchlådor.

Rensa

– Ta tillfället i akt och rensa ut skafferi, frys och kyl. Mycket kan kombineras till goda måltider. Det är rent slöseri att matvaror står och blir gamla för att de blivit bortglömda.

(TT)

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024