KINA | NYHETER | KULTUR | POLITIK | VETENSKAP | MILJÖ | MÄNNISKA | SAMHÄLLE | DEBATT | HÄLSA
ENGLISH  FRANÇAIS  DEUTSCH  ESPAÑOL  中文  Fler språk (Other languages) 

Världen i bilder

Flera bilder ->

Special


Global fråga & svar: ”Firar du Alla hjärtans dag?”

Epochtimes International
22.02.2013 20:10

Miriam, Andersson, 46, gymnasielärare, Dalby, Sverige.

Ja, det är klart att det är viktigt att fira Alla hjärtans dag – kärlekens dag. Min man och jag firar det på ett ganska anspråkslöst sätt. Men jag tycker det är viktigt att visa kärlek till varandra varje dag i vårt äktenskap.


Cristina Herrera Murgueitio, 22, marknadsför Graphics Communicator, Medellín, Colombia.

Ja jag firar den. I själva verket älskar jag att fira denna dag därför att jag använder den för att visa min kärlek och tillgivenhet för alla människor som alltid är nära mig och ger mig stöd för att göra mig till en bättre människa. Alla hjärtans dag är ett perfekt tillfälle att ge presenter och att umgås med de människor som jag älskar mest som min familj, min pojkvän och vänner. På denna dag gör jag det som jag inte brukar göra som att skriva kärleksfulla lappar och vackra överraskningar.


Lese Franklin, 27, dansare vid Performing Art Musical Theater, New Jersey, USA.

Ja! Jag brukar åka till Allentown, Pa, där brukar jag umgås med mina väninnor (min familj bor också där). Jag gillar italiensk mat så vi kommer förmodligen att äta på ”Olive Garden” innan vi går ut. Och vem vet, kanske möter jag någon där.


Rosangela Andrade Severo Prado, 34, börsmäklare, Diadema, São Paulo, Brasilien.

Ja jag firar den. Jag har varit gift i elva år och jag har aldrig missat att fira den. När nu dagen finns är det bra att fira den men för mig är varje dag Alla hjärtans dag. Det är orättvist att bara komma ihåg sin älskade på endast denna dag och glömma de andra 364 dagarna på året.


Purnavi Sundaram, 23, doktorand, Bangalore, Indien.

Alla hjärtans dag betyder inget speciellt för mig men jag tar den ändå som ett förevändning att umgås med mina kära på en tjusig lunch eller middag för att fira den. Varje dag är Alla hjärtans dag för mig och är värd att fira! Jag låter mina kära få känna att de är speciella hela tiden oavsett om det är Alla hjärtans dag eller inte.


Pamella de Leon, 21, studerande, Dubai, Förenade Arabmineraten.

Ja på sätt och vis. Jag brukar gå ut och ha kul en kväll med goda vänner. Jag tycker att när du älskar dina kära behöver du inte en helgdag för att få dig att visa din kärlek. Du kan göra det varje dag.


Anna Galanopoulou, 20, studerande, Nafpaktos, Grekland.

När jag var yngre brukade jag fira Alla hjärtans dag. Nu gör jag inte det längre.


Glenda McPherson, Mediaansvarig för ett hälsa- och näringsföretag, Buderim, Australien.

Jag firar Alla hjärtans dag eftersom jag tycker det är mycket viktigt att vi visar kärlek varje dag. Jag tycker också att det är fint att få tillbaka romantiken eftersom jag tror att mycket av det har dött nu och jag tycker att alla är fokuserade på jämmer och elände och inte på det som är roligt i livet. Jag tycker att vi skulle vara glada över att leva och och vara kära.


Många människor världen över firar Alla hjärtans dag för att uppmärksamma sina nära och kära. Epoch Times reportrar från Sverige till Australien fick liknande, entusiastisk respons när de frågade lokalbefolkningen: ”Firar du Alla hjärtans dag?”

 

 

 

 

Översatt från engelska