KINA | NYHETER | KULTUR | POLITIK | VETENSKAP | MILJÖ | MÄNNISKA | SAMHÄLLE | DEBATT | HÄLSA
ENGLISH  FRANÇAIS  DEUTSCH  ESPAÑOL  中文  Fler språk (Other languages) 

Världen i bilder

Flera bilder ->

Special


Global fråga & svar: ”Har du hållit ditt nyårslöfte?”

Epochtimes International
07.02.2013 16:39

Irene, Sundberg, 56, massageterapeut, Lund, Sverige.

Ja, jag har gjort ett nyårslöfte och hållit det men inte helt 100 procent varje dag utan kanske omkring 50 procent. Men tyvärr kan jag inte berätta för dig vad det handlar om innan det blir verklighet.


Gabriela Isabel Monsalve Silva, 33, ingenjör, Puerto Montt, Chile.

Nyårslöftet för 2013 gäller främst min familj. Eftersom jag tror att om man mår bra tillsammans med sin familj och även med sig själv hjälper det oss att göra bättre ifrån oss i andra projekt. Sedan kommer mitt arbete och sist materiella saker. Till exempel en resa till Peru för att besöka Machu Piccu, en plats som jag alltid velat besöka och att köpa en ny röd bil. Jag anser att om man har tillit och en positiv tro så kommer det att gå i uppfyllelse.


Adon Newman, 33, studerar Wing Chun, Kalifornien, USA.

Eftersom jag misslyckats helt med de senaste årens nyårslöften beslöt jag att utmana ödet och skapa en blogg där jag diskuterar utvecklingen av mina mål för året med världen. Jag valde 12 saker som jag verkligen ville lära mig något om, eller förbättra mig i, och jag kommer att skriva om dem dagligen. Genom att engagera mig via skrivandet om dem kommer hjälpa till att verkligen uppnå dem. Rädsla för ett pinsamt misslyckande är en bra drivkraft! Notering. Wing Chun är en typ av Kung Fu som gjordes populär av IpMan, som tränade Bruce Lee.


Rahul Hazarika, 24, nätverksingenjör, Guwahati, Assam, Indien.

Mitt nyårslöfte var att undvika alla dåliga vanor och bara fokusera på Civil Servies examen 2013. Och ja, jag har hållit mitt nyårslöfte. Första steget som jag har tagit mot det är att inte slösa min tid i onödan. Jag undviker sociala medier, hänga ute utan syfte, och jag undviker fester för att öka mitt fokus och undvika störningar. Det andra steget som jag tagit är att göra en tidsplan för att ha överblick över alla de ämnen som krävs för min examen. Om jag blir uttråkad tar jag antingen en kort promenad eller tittar på nyheter.


Isaura Rossi Pedroso, 68, pensionerad textilfabriksarbetare, Itatiba, São Paulo, Brasilien.

Nyårslöftet som jag gav var att förbättra mitt inre. Ibland glömmer jag att arbeta med min utveckling men jag jobbar hårt med det jag vill uppnå. Livet går så fort. Världen är en skola och vi har kommit hit för att lära oss.


Nousheen Sherazi, 19, studerande, Dubai, Förenade Arabmineraten.

Mitt nyårslöfte är att lära mig ett nytt språk, spanska för att vara mer exakt. Att hålla det igång är lite svårt eftersom jag lär mig själv, men jag tycker att det är härligt att lära sig om olika kulturer. Varje dag skriver jag ett nytt spanskt ord på min handled och memorerar det under dagen. Så förhoppningsvis kommer jag att kunna spanska flytande i slutet av året.


Gladys Arauzo, 50, försäljare, Lima, Peru.

Jag har uppfyllt mitt nyårslöfte. Jag säljer presentartiklar. Jag räknade ut att min försäljning överskred och passerade det jag hade planerat uppnå med ett gott resultat. Naturligtvis arbetade jag hårt, utökade min arbetsinsats men jag uppfyllde mitt mål och jag är glad för det. Jag bestämde mig för att vara mer med familjen och vi har uppnått det.


Antingen det handlar om att vara mer med sin familj eller att göra en efterlängtad resa till Machu Picchu är nyår en tid för nya löften och många människor har hållit dem. Det är vad Epoch Times reportrar upptäckte när de frågade lokalbefolkningen från Sverige till Peru: ”Har du hållit ditt nyårslöfte?”

 

 

 

Översatt från engelska