KINA | NYHETER | KULTUR | POLITIK | VETENSKAP | MILJÖ | MÄNNISKA | SAMHÄLLE | DEBATT | HÄLSA
ENGLISH  FRANÇAIS  DEUTSCH  ESPAÑOL  中文  Fler språk (Other languages) 

Världen i bilder

Flera bilder ->

Special


Global fråga & svar: ”Tror du att det finns andra liv i universum?”

Epoch Times International
30.12.2012 21:54

Kim, Arehov, 25, universitetsstuderande i biologi, Lund, Sverige.

Ja, jag tror att det finns andra liv i universum.


Maria Kouvelioti, 29, mäklarassistent, Aten, Grekland.

Frånsett religionen är det nonsens att tro att det inte finns liv i någon form någon annanstans i detta fullkomligt obegripligt vidsträckta universum. Personligen önskar jag att det hittas snart eftersom vår planet verkar befinna sig i en ganska hopplös situation.


Hannah LeTourneau, 20, studerande, New York, USA.

Ja det tror jag eftersom universum är så stort att det måste finnas något mer där ute. Även om det innebär att det livet bara består av små organismer eller växter så måste det finnas någonting.


Farah Nezam, 21, studerande, Dubai, Förenade Arabmineraten.

Jag tror absolut att det är möjligt. Det är inte 100 procent säkert eftersom vi inte har bevisat det än. Jag tycker alltid att det är lite lustigt att vetenskapsmän bara söker efter liv på andra planeter som liknar jorden. Vem säger att någon form av liv inte kan existera på solen? Jag antar att det verkar rimligt att söka efter det vi känner till, men när de utarbetar formler kring kunskap som spekulerats fram tycker jag att det är komiskt. Frånsett religionen är det nonsens att tro att det inte finns liv i någon form någon annanstans i detta fullkomligt obegripligt vidsträckta universum.


Maguide das Neves Campos, 42, teknisk sjuksköterska, Salvador, Bahia, Brasilien.

Ja jag tror att det finns annat liv i universum för när vi känner till den andliga världen, förstår vi skillnaden på olika former av liv i andra kroppar. Till exempel, när ett barn föds, tror jag att själen kommer reinkarnerad för att förbättra planeten jorden och utveckla den gudomliga moralen.


Peter Hall, 68, pensionerad medicinchef, Sunshine Coast, Australien.

Jag tror verkligen att det finns andra liv i universum. En dag kommer vi att hitta det men jag tror inte att jag hinner uppleva det. Men jag är mycket intresserad av vad som händer där ute just nu och roboten som är på Mars. Jag läser mycket om det och vill se hur det går. Det var bara omkring en vecka sen som jag läste något om att de fann en klippa. De kan också haft vatten på Mars. Ja jag är övertygad om att det finns någonting där ute i universum.


Det kan vara så litet som en cell eller i en form vi inte ens kan föreställa oss, men människor runt om i världen, från Sverige till Australien, sade till Epoch Times att de tror att det finns andra liv i universum. ”Tror du att det finns andra liv i universum?”

 

Översatt från  engelska