KINA | NYHETER | KULTUR | POLITIK | VETENSKAP | MILJÖ | MÄNNISKA | SAMHÄLLE | DEBATT | HÄLSA
ENGLISH  FRANÇAIS  DEUTSCH  ESPAÑOL  中文  Fler språk (Other languages) 

Världen i bilder

Flera bilder ->

Special


Global fråga & svar: ”Vilken uppfinning tycker du saknas i världen?”

Epochtimes International
16.11.2012 08:58

Bengt, Sjörin, 70, pensionerad FN soldat, Malmö, Sverige.

Jag tror att världen behöver mer goda saker. Det är därför som jag önskar någon slags stor maskin, ett stort laser vapen som kan förstöra alla vapen i vår värld och efter det förstöra sig själv.


Karen Villegas Asencio, 32, banktjänsteman, Puerto Montt, Chile.

I den här världen verkar det som om allt redan har uppfunnits. Man är inte längre överraskad av de nya produkter som kommer fram. Vetenskap och teknik är så avancerad och verkar vara nytt och sinnrikt, vem vet vart det leder oss? De flesta nya uppfinningar kan underlätta för oss i vardagen och gör det bekvämt. Men det förorenar så mycket att jorden, vattnet, luften – nästan allt på planeten är förorenat. Som jag ser det skulle det uppfinnas instrument och maskiner som kunde hjälpa till att rena vår värld. Jag tycker att en sådan uppfinning skulle överlåtas till världen.


Oscar Núñez, 64, Contador Mercantíle, Lima, Peru.

Jag tycker inte att det fattas uppfinningar i världen för med all teknik har det inte lett till någonting bra. Ibland skapas konflikter mellan länderna genom alla uppfinningar som har utvecklats för att få fram hemligheter från regimen och andra. Hur som helst, det som skulle behöva uppfinnas är att vi lär oss att vara kärleksfulla mot varandra och hur vi når harmoni i världen.


César Augusto Coronel Espinosa, 47, pensionär, Medellín, Colombia.

Genom tiderna har det gjorts många uppfinningar och många som ännu inte uppfunnits. Inom fruktområdet har mycket gjorts som till exempel köksredskap, apelsinskalare eller potatisskalare etcetera. Men människor som lever av kokosnötter och kakao fortsätter att skala dem som de gjorde för hundratals år sedan. Det skulle vara fint att ha ett verktyg som kunde skala kokosnötter och samtidigt även kakao.


Agatha Fernandes, 15, studerande, Itatiba, Brasilien.

Jag tycker att världen behöver ett evighetsbatteri till mobiltelefonen. Batteriet till min telefon tar slut alldeles för fort.


Ali Malik, 24, MBA studerande, Dubai, Förenade Arabmineraten.

Som jag ser det fattas det energiförsörjning. Jag tror det skulle hjälpa om människor började använda solenergi på hustaken. De skulle ha en halv dags energiförsörjning på kvällen. Solenergisystemet utvinns av solljuset och kan användas resten av dagen. Trots att det här är en uppfinning som redan finns är det inte långt från vanligt på alla hus.


Tilemahos Hainis, 26, Public Relations, Aten, Grekland.

Uppfinningen som fattas på 2000-talet som vi lever i är något som kan ta oss till det förflutna för att kunna uppleva alla minnen som vi saknar.


Ett evighetsbatteri, en kokosnötskalare och en rengöringsmaskin för att städa vår värld är några av de inspirerande uppfinningar som Epoch Times reportrar från Sverige till Grekland upptäckte när de frågade lokalbefolkningen ”Vilken uppfinning tycker du saknas i världen?”

 

 

 

Översatt från  engelska