KULTUR | MÄNNISKA | LIVSSTIL | KURIOSA | SAMHÄLLE
ENGLISH  FRANÇAIS  DEUTSCH  ESPAÑOL  中文  Fler språk (Other languages) 

Världen i bilder

Flera bilder ->

Special


Global fråga & svar: ”Vilka viktiga frågor har du ändrat uppfattning om?”

Epoch Times International
29.07.2012 17:07

Cecilia, Holm, 36, simtränare, egen företagare, Lund, Sverige.

Jag har rest en hel del i mitt liv men det är en sak som jag lägger märke till och tänker på varje gång när jag kommer hem från en resa utomlands. Jag märker att jag tar för givet att ha fräscht och rent vatten i köket och att ha varmt vatten i duschen. Varje gång när jag kommer hem från en resa tänker jag på alla dessa småsaker i livet som du tar för givet när du bor här i Sverige.


Arshya Taneja, 17, studerande, Dubai, Förenade arabmineraten.

Jag ville flytta utomlands men mina föräldrar ville att jag skulle stanna här. Till slut förstod jag deras synpunkt om varför jag skulle gå på universitetet i Dubai. Jag ändrade mig eftersom jag kände att jag skulle mogna mer och bli mer oberoende med mina föräldrar vid min sida. Jag kommer att få uppleva mitt första år på universitetet med mina föräldrar.


Kim Proffit, 30, lärare, Wellington, Nya Zeeland.

Jag bestämde mig för att inte fortsätta min utbildning efter min examen. Istället åkte jag till Japan och undervisade i engelska i en liten by. Det var ett fantastiskt beslut och jag kan ta min högre utbildning senare.


Dorothée Labarre-Lerolland, 29, lärare i matlagning, Paris, Frankrike.

Jag ändrade mig om var jag kan bo. Att bo i Paris har alltid varit otänkbart. Men på grund av mitt jobb valde jag att bo där. Jag insåg att detta är den enda plats som du kan byta jobb ofta utan att flytta. Ibland är det svårt att stå ut med oväsendet, föroreningarna, stressen, trångboddheten och att inte ha kontakt med naturen.


Cristían Arriagada, 19, studerande, Puerto Montt, Chile.

Jag tror att min uppfattning om samhället har förändrats. Människor är mycket fästa vid konsumtion och det materiella. De har inga ambitioner och de har glömt det viktigaste i livet.


Emi Egiazabal, 32, manusförfattare , Kanarieöarna, Spanien.

Jag tycker att jag har en flexibel karaktär och även om vissa av mina åsikter är starka är det inte ovanligt att jag ändrar uppfattning. När jag var yngre tyckte jag att min familj var det viktigaste i mitt liv och jag trodde att jag inte skulle kunna leva utan dem. Men jag kom till en kritisk punkt i mitt liv och jag tog beslutet att lämna min hemstad och att bo på Kanarieöarna. Detta gjorde det möjligt för mig att leva utan dem och det ångrar jag inte alls.


Mubashar Ahmed, studerande, designer, volontär, New York City, USA.

Jag ändrade min uppfattning om att USA var ett själviskt land när det gäller att hjälpa andra. Jag tycker verkligen att de har öppnat upp. Det visar att om du ägnar din uppmärksamhet eller sätter strålkastarna på ett speciell ämne så är det mer än troligt att bli uppmärksammad här. Så Amerika är verkligen bra på det. Som att min fråga om immigration kom upp och nu gör de verkligen allt för att hjälpa mig. Det är nära hem men de har verkligen hjälpt många flera länder.


Roxana Valleta, 50, administratör, Lima, Perú.

Jag ändrade mig efter en olycka som jag var med om nyligen. Under fallet bad jag till Gud att jag inte skulle bli allvarligt skadad eftersom jag måste vårda min mor som är sängliggande. Efteråt hade jag många tankar. Jag mådde fruktansvärt och önskade jag slapp göra alla viktiga saker. Jag började smita undan. Men efter hand ändrade jag mig och sa till mig själv att inte ge efter för motgångar. Nu fortsätter jag med min verksamhet och att ta hand om min mor.


Sandra Milena Else Esparza, 28, kosmetolog, Medellín, Colombia.

Religion, eftersom jag har haft upplevelser som har fått mig att omvärdera de viktiga sakerna i livet och förändra det traditionella sätt som jag brukade se dem.


Panagiwths Verros, 42, juvelerare, Aten, Grekland.

När jag försökte bli vän med min bror mötte jag Gud. Jag ändrade allting – jag älskar livet.


Värdet av rent rinnande vatten, att behöva flytta och uppfattningen om samhället är några av de förändringar som Epoch Times reportrar från Sverige till Grekland upptäckte när de frågade lokalbefolkningen: ”Vilka viktiga frågor har du ändrat uppfattning om?”

 

 

 

Översatt från engelska