KULTUR | MÄNNISKA | LIVSSTIL | KURIOSA | SAMHÄLLE
ENGLISH  FRANÇAIS  DEUTSCH  ESPAÑOL  中文  Fler språk (Other languages) 

Världen i bilder

Flera bilder ->

Special


Global fråga & svar: “Tror du det finns tillräckligt med mat att föda världen?”

Epoch Times International
29.10.2011 22:48

Robin Juvas, 23, arbetssökande, Hedemora, Sverige.

Jag är säker på att det finns tillräckligt med mat, bara vi alla delar med oss av vad som finns.


Mark Varidel, 33, revisor, Solkusten, Australien.

Jag tror att det finns tillräckligt med mat i världen. Det är bara en fråga om att få fram den till de människor som behöver den mest. Och att förbättra distributionskanalerna, och göra maten mer prisvärd för det stora flertalet fattiga människor i världen som inte har råd med mat till västerländska priser. När man tänker efter lite, är det också ett försök att lösa frågorna kring korruptionen för ett flertal länder, för, även om maten kommer dit, kommer den inte till rätt människor. Jag tror att det är huvudfrågan.


Thomas, 42, försäljningschef, Dubai, Förenade Arabemiraten.

Ja, jag tror att det finns tillräckligt med mat i världen, men sorgligt nog är den inte jämnt fördelad, det är därför som det tyvärr fortfarande finns svält och fattigdom i många länder.


Uta Hille, 70, pensionerad bokförläggare, Manhattan, New York, U.S.A.

Nej. Jag tror att både många barn och äldre går hungriga.


Megha Vora, 20, studerar närings- och dietlära, Bangalore, Indien.

Nej, jag tror inte att det finns tillräckligt med mat för att föda världen eftersom befolkningen ökar dramatiskt och skogarna och jordbruken minskar på grund av urbanisering. Därför finns det inte tillräckligt med mat för att föda världen.


João Alberto Marques Vasques, 22, studerande i kommunikation, Rio de Janeiro, Brasilien.

Det finns tillräckligt med mat för att föda världen, men alla har inte tillgång till den. Det är varje lands skyldighet att föda sin egen befolkning, för det finns mycket mat tillgängligt.


Pablo Arteaga, 24, studerande, Puerto Montt, Chile.

Jag tror inte det, nu svälter människor i Afrika. Det finns många orsaker; alltför stora bosättningar, felaktig distribution av mat, föroreningen av haven, utrotning av både frö- och växtarter, den faktiska förlusten av bin och föroreningen av planeten. Sedan skapar forskarna genmanipulerade frön som framkallar sjukdomar, så som jag ser det blir det mycket svårt att föda hela världens befolkning med den lilla mat som finns tillgänglig.


Ross Hunt, 54, pensionär, Wellington, Nya Zeeland.

Åh nä, det tror jag absolut inte. Det finns så mycket svält i världen. Du vet, i de rika länderna tänker man bara på sig själva... Allt har blivit fel sen amerikanerna och ryssarna började skicka upp saker i rymden. Det är dit man slösar bort alla pengar. Och nu dimper allt skräp ner igen. Titta bara på Amerikas skulder. De sägs ha den mest kraftfulla nationen [i världen], men det är de som har de största skulderna.


Jorge Luis Henao Agudelo, 62, statstjänsteman, Itagui, Colombia.

Jag tror att det finns tillräckligt med mat, men ibland manipulerar de som har bättre resurser för egen vinning, av politiska, ekonomiska och/eller religiösa orsaker. De både manipulerar maten och låter den inte heller komma människorna till del. Det är alltid så att de som har makten även har kontrollen att manipulera med resurserna.


Carmine, 32, ingenjör, Italien (turist i Dubai).

Jag tror att maten är tillräcklig, men att den distribueras på fel sätt, jag hoppas att jag kan hjälpa till med det och kanske kan också FN hjälpa till.


Christian Barrientos, 29, sjuksköterska, Lima, Peru.

Ja, det tror jag. Det finns fortfarande mat i världen, även här i Peru. När jag är ute och reser på landsbygden ser jag att det finns mycket mat. I Ica, där min familj bor, finns massor av frukt och bönor. Vi har också bomullsproduktion. På höglandet har vi potatis, quinoa, amaranth etcetera. I Nazca och Palpa har vi tangeriner, tonfisk och dadlar. I allmänhet finns det gott om mat i alla regioner.


Tillgänglighet och tillgång till mat för människor är en angelägenhet för alla på jorden. 

Det var vad Epoch Times reportrar från Sverige till Peru upptäckte när de frågade lokalbefolkningen:

“Tror du att det finns tillräckligt med mat i världen för att föda alla?”


Översatt från engelska