loadingJakob Ankersen, matchhjälte mot HJK Helsingfors. Arkivbild. (Foto: Björn Lindgren/TT)
Sport

Ankersen sköt Blåvitt till playoff

Epoch Times Sverige

Jakob Ankersen sköt IFK Göteborg till playoff i Europa League.

Danskens 2-0-mål i 82:a minuten borta mot HJK Helsingfors innebar sammanlagt 3-2 i det svenska lagets favör.

Därmed väntar playoff som avgörs i dubbelmöte 18 respektive 25 augusti.

IFK Göteborg gjorde en av säsongens sämre matcher när lagen möttes på Gamla Ullevi i förra veckan. Förlust med 1-2 innebar ett tufft utgångsläge inför torsdagens retur i den finska huvudstaden.

Och inte blev det bättre av att Blåvitt reste till Finland utan anfallsstjärnan Tobias Hysén och försvararen Adam Johansson, som båda väntar tillökning och stannade hemma.

Men i returen var det IFK Göteborg, för kvällen i lila och vitt, i stort sett från början till slut.

Mikael Boman nickade in 1-0 på inlägg från Haitam Aleesami i den 35:e minuten. Och bortalagets press fortsatte halvleken ut. Och fortsatte i andra halvlek. Men de riktigt vassa chanserna uteblev.

Tills Jakob Ankersen fick bollen och sköt några meter utanför HJK:s straffområde. Träffen blev perfekt och bollen gick i mål utom räckhåll för hemmalagets tyske målvakt Thomas Dähne.