loading(Foto: Mimmi Svensson/Epoch Times Sverige)
(Foto: Mimmi Svensson/Epoch Times Sverige)
Hälsa & Livsstil

Alla hjärtansdagsbakelse

Mimmi Svensson, Epoch Times Sverige

Kakbotten:

3 dl dinkelsikt
2 dl fullkornsdinkel
7 ägg
2 ½ dl råsocker
2 ½ dl smör
1 ½ dl kakaopulver

Kräm:

3 dl turkisk yoghurt
1 dl hallonsylt
marsanpulver
2 dl hackade valnötter

Dekor:

riven vit choklad
geléhallon

Tillredning:

Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjöl och kakao och vänd slutligen ner det avsvalnade smälta smöret.
Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda i 180 grader cirka 30 minuter för en halvhård botten (15 min för en mjuk botten).
Vispa turkisk yoghurt och hallonsylt med marsanpulver till lagom konsistens, tillsätt några droppar röd karamellfärg.
Grovhacka valnötterna, blanda dem i krämen och bred jämt över kakan när den svalnat, garnera slutligen med hjärtströssel eller vitchokladrasp.
Skär i rutor eller ta ut med hjärtmått och lägg på hallonhjärtan.
Ställ i frysen till serveringen.

Mest lästa

Rekommenderat

loading(Foto: Mimmi Svensson/Epoch Times Sverige)
(Foto: Mimmi Svensson/Epoch Times Sverige)
Hälsa & Livsstil

Alla hjärtansdagsbakelse

Mimmi Svensson, Epoch Times Sverige

Kakbotten:

3 dl dinkelsikt
2 dl fullkornsdinkel
7 ägg
2 ½ dl råsocker
2 ½ dl smör
1 ½ dl kakaopulver

Kräm:

3 dl turkisk yoghurt
1 dl hallonsylt
marsanpulver
2 dl hackade valnötter

Dekor:

riven vit choklad
geléhallon

Tillredning:

Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt mjöl och kakao och vänd slutligen ner det avsvalnade smälta smöret.
Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda i 180 grader cirka 30 minuter för en halvhård botten (15 min för en mjuk botten).
Vispa turkisk yoghurt och hallonsylt med marsanpulver till lagom konsistens, tillsätt några droppar röd karamellfärg.
Grovhacka valnötterna, blanda dem i krämen och bred jämt över kakan när den svalnat, garnera slutligen med hjärtströssel eller vitchokladrasp.
Skär i rutor eller ta ut med hjärtmått och lägg på hallonhjärtan.
Ställ i frysen till serveringen.

Rekommenderat

Svenska Epoch Times

Publisher
Vasilios Zoupounidis
Politisk chefredaktör
Daniel Sundqvist
Opinionschef
Lotta Gröning
Sportchef
Jonas Arnesen
Kulturchef
Einar Askestad (föräldraledig)

Svenska Epoch Times
DN-skrapan
Rålambsvägen 17
112 59 Stockholm

Epoch Times är en unik röst bland svenska medier. Vi är fristående och samtidigt en del av det stora globala medienätverket Epoch Media Group. Vi finns i 36 länder på 23 språk och är det snabbast växande nätverket av oberoende nyhetsmedier i världen. Svenska Epoch Times grundades år 2006 som webbtidning.

Epoch Times är en heltäckande nyhetstidning med främst riksnyheter och internationella nyheter.

Vi vill rapportera de viktiga händelserna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har betydelse i ett långsiktigt perspektiv.

Vi vill upprätthålla universella mänskliga värden, rättigheter och friheter i det vi publicerar. Svenska Epoch Times är medlem i Tidningsutgivarna (TU).

© Svenska Epoch Times 2024