Korta höftböjarmuskler kan skapa stora problem för kroppen. De inbegriper grundläggande rörelsemönster i gång, sittande och stående. Om musklerna blir för korta kan de till och med dra lederna ur led.

Höftböjarna påverkar ofta hela kroppen. Det är lätt att titta på kroppen som isolerade delar men om en del av kroppen kommer i obalans kommer den att ändra balansen i andra områden.

Till exempel, korta höftmuskler kan leda till korta vadmuskler och till och med korta nackmuskler. Bäckenet befinner sig på kroppens centrum så den kommer att bli hänvisad till och dela sina dileman med nästan alla andra delar av kroppen

Ett sätt att förhindra obalanser att spridas till hela kroppen är att bibehålla rörlighet och flexibilitet. Om du gör det kommer det att låta dig utföra säkra och effektiva rörelsemönster under dina dagliga aktiviteter såväl som under träning.

Förberedelser

Börja på knä. För vänster foten framåt. Håll knät bakom tårna för att förhindra att du belastar knäleden. Luta dig framåt mot det främre benet medan du pressar bäckenet framåt. Du kommer att känna skillnad om du inte lutar bäckenet framåt. Placera båda händerna på golvet på insidan av det vänstra benet.

Du kommer att känna en tänjning längs med framsidan av det högra benet. På grund av tänjningens karaktär kommer du kanske också känna en tänjning på lårets innsida.

Om du vill göra en djupare strech lutar du dig ner på armbågarna. Detta är en mycket djupare tänjning. Tänj ungefär till 80 procent av ditt maximum så att du inte överanstränger musklerna.

Kom ihåg att andas flytande och djupt. Din kropp kommer att slappna av betydligt när du håller kontakt med andningen.

Emma-Kate Stampton är certifierad Pilates instruktör and personlig tränare i Australia.

Översatt från engelska.


Annons