Efter dubbla förluster på lördagen tog Jörgen Persson ingen medalj i OS-bordtennisen.

Jörgen Persson hade inte mycket att sätta emot kineserna Wang Hao och Wang Liqin. I semifinalen mot världsettan Wang Hao lyckades Persson knipa ett set men var ändå aldrig nära att rubba den snabbe kinesen.

I bronsmatchen mot Wang Liqin såg Persson trött ut och hade dessutom besvär av en ljumskskada. Efter ett jämnt första set som Wang vann med 13-11 kunde kinesen ganska enkelt spela hem matchen i fyra raka set. För fyra år sedan i Aten vann Wang Liqin mot Jan-Ove Waldner i bronsmatchen och upprepade alltså nu bedriften mot Jörgen Persson.

I finalen mellan Wang Hao och landsmannen Ma Lin drog världsfyran Ma det längsta strået och vann med 4-1 i set.

I damernas höjdhopp svarade belgiskan Tia Hellebaut för en av de största skrällarna i OS. Blanka Vlasic från Kroatien, som totalt dominerat höjdhoppet under året, var skyhög favorit. Men Hellebaut hade prickat in formen perfekt och när hon tog 2,05 i första försöket samtidigt som Vlasic rev var kroatsiskan pressad. Det innebar att Vlasic var tvungen att klara nästa höjd, 2,07, för att vinna. Där tog det dock stopp för världsettan och skrällen var ett faktum.

Emma Green satte årsbästa med 1,96 men hade inget med toppstriden att göra. En nionde plats blev det i hennes OS-debut.

Inte heller Magnus Arvidsson i spjuttävlingen lyckades få någon framskjuten placering. En elfte plats blev det för Arvidsson i en tävling som dominerades av regerande olympiska mästaren Andreas Thorkildsen. Med nya olympiska rekordet 90,57 var norrmannen långt före silvermedaljören Ainars Kovals från Letten och bronsmedaljören Tero Pitkämäki från Finland.

Med Green och Arvidsson försvann också Sveriges sista chanser att plocka hem en medalj i OS-friidrotten. Sex finalplatser blev facit i Peking att jämföra med de tre guld som bärgades i Aten för fyra år sedan.


Annons