För en tid sedan besökte min fru Laura och jag Auschwitz-Birkenau i samband med att jag deltog i en konferens om demokratiskt styre i närheten av Krakow i Polen. Dessa två stora läger ligger cirka fyra kilometer från varandra. Sedan 1947 har de av det polska parlamentet bevarats som monument över nazisternas Förintelse. Det är utan tvekan de mest omänskliga platser som vi besökare från hela världen någonsin har sett.

Vår guide berättade många saker, däribland att de två platserna enbart under det senaste året har haft cirka 1,2 miljoner besökare. Om bara fler människor i alla åldrar från alla håll kom så kan vissa av världens förintelseförnekare tystas åtminstone vad gäller denna del av deras antisemitism.

Här är några av mina anteckningar, nedskrivna under de timmar som vi var i de båda lägren:

Den ryska fotograf som kom in genom grindarna den 27 januari 1945 med de ryska soldaterna, vilka befriade cirka 7 000 överlevande fångar, däribland 400 barn - många av dem knappt vid liv på grund av svält – sade att de "perfekt organiserade" anläggningarna var "det mest chockerande jag sett och filmat (under) kriget."

Vid ankomsten i boskapsvagnar till Birkenau från 1942 och framåt (det år Hitler och ledande nazister hade beslutat om sin "slutgiltiga lösning" för Europas judiska samhällen), från nästan alla de cirka tjugo europeiska länder som det tyska Wehrmacht (militärmakten) hade ockuperat, delades de judiska offren omedelbart upp av läkare på grundval av huruvida de såg ut att kunna arbeta som slavar i fabrikerna i samhällena runtomkring.

De som ansågs vara olämpliga, bland dem 230 000 barn och spädbarn, fördes omedelbart till "duschar", som visade sig spruta ut cyanidgas som släpptes ut av soldater på byggnadens tak. Ungefär en miljon judar mördades enbart vid dessa två anläggningar. De var de största och blev till de mest kända symbolerna för förintelsen, men det fanns också många andra, där ytterligare fem miljoner judar dog.

Vi fick se en del av offrens ägodelar, fastän de flesta hade skickats till Tyskland under kriget. Dessa inkluderade 800 000 klänningar, 348 000 kostymer, miljontals par skor, kastruller och stekpannor, som offren optimistiskt hade tagit med sig då de trodde på det som nazisterna hade sagt till dem, att de skulle börja nya liv någon annanstans. När de hade dött packades deras tillhörigheter för att fraktas till Tyskland. Även kropparna söktes igenom och guldet togs bort från tänderna och skickades som tackor till Berlin.

Nittio procent av offren i Auschwitz-Birkenau var judar, men redan 1940 fanns 728 polska fångar där, inklusive personer som nazisterna trodde skulle kunna leda motståndet mot deras ockupation av Polen. Senare kom tusentals ryska krigsfångar, icke-judiska polacker, zigenare och andra ej godkända kategorier. Icke-judiska interner var tvungna att få sina "brott" hörda i domstolar, men dessa " summariska domstolar" hanterade upp till två hundra fall per timme, så man kan föreställa sig vad för slags rättvisa som tillhandahölls. Avrättningen skedde genom arkebusering eller hängning.

Fortsättning följer...

David Kilgour kommer från Kanada där han tidigare har suttit i parlamentet och varit utrikesminister med ansvar för Asien- och Stillahavsregionen. Tillsammans med den kanadensiske advokaten David Matas har han de senaste åren undersökt anklagelserna om organstölder från Falun Gong-utövare i Kina. De har redogjort för vad de har kommit fram till i boken Bloody Harvest.

Översatt från: http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/38795/


Annons