Den framstående argentinske juristen, Adolfo Casabal Elia, berömde Shen Yun Performing Arts International Companys presentation av Kinas rika förflutna, som spelas på Teatro Opera Citi fram till 21 december.

- Underbart. Det imponerade verkligen på mig ... särskilt renheten hos de kvinnliga dansarna, på grund av deras stora blygsamhet, och förstås, en perfekt synkronisering av alla deras rörelser.

Klassisk kinesisk dans, musik och sång är kärnan hos Shen Yun Peforming Arts. Danskompaniet har tagit som sitt uppdrag att återuppväcka Kinas 5000-åriga gudomligt inspirerade kultur, som förtryckts under mer än 60 år av kommunistiskt styre.

Synergin som skapas mellan konstnärerna tillsammans med de digitala högteknologiska bakgrundscenerna, de färgstarka handgjorda kostymerna, och en orkesterensemble som spelar med en unik blandning av västerländska och forntida österländska instrument, gav Casabal Elia en lugn känsla.

- Och det budskapet de ger om den enorma kampen de har i Kina, sade han, kommenterande en scen som avslöjar den 13 år långa och pågående förföljelsen av Falun Gong, ett gammalt meditationssystem.

Casabal Elia var inblandad i ett argentinskt domstolsbeslut 2009 som syftade till att gripa två högt uppsatta kommunistiska tjänstemän för deras roll i brott begångna mot Falun Gong-utövare.

När Casabal Elia reflekterande över det scenframträdandet, imponerades han av det "icke våld" som visades med tanke på de "fruktansvärda övergrepp som Falun Dafa-utövare har lidit", och tillade att Shen Yuns uppträdande var det bästa sättet att visa att utövare är "verkligen ett folk för fred".

Och såsom de kinesiska traditionella värderingarna porträtterades i föreställningen, kände Casabal Elia att de var till nytta för Argentina.

- Materialismen har invaderat oss; vi lever mycket långt från värderingar och att lyfta fram det får oss att må mycket bra, mycket av andligt ”välbefinnande”, eller hur? I den meningen är det verkligen en underbar show tycker jag, kommenterade Casabal Elia.

- Det andliga lugn, den känslan av frid, och välviljan ... och även förmågan att introducera oss till denna kamp på ett sådant fredligt sätt, fortsatte han.

Sammanfattningsvis, sade Casabal Elia att han inte hade ord för att beskriva för andra hur han uppfattade föreställningen.

– Jag är mållös. Jag skulle säga att den är underbar, kom och se den, och att den slutsatsen blir deras när de väl är här och njuter direkt av den.


NTD Television och Raiatea Tahana-Reese rapporterade.


Översatt från engelska.


New York-baserade Shen Yun har tre bolag som turnerar världen runt varje år med uppdraget att återuppliva 5 000 år av traditionell kinesisk kultur.

För mer information, besök ShenYunPerformingArts.org.

Epoch Times är mediepartner till Shen Yun Performing Arts.


Annons